Cyprus travel: їжа в поході

Оскільки наша мандрівка Кіпром складалася з двох частин – похідної та готельної, логічно розділити цей пост на дві частини. Отже, частина перша.

Завдяки шикарній (без перебільшень) підготовці наших гідів – Марини і Саші (клуб «Самар»), ми не просто не голодували, а дійсно насолоджувалися їжею. До того ж, носити «на собі» довелося небагато: м’ясо та овочі були висушені заздалегідь.

vegetables Їли тричі на день. Раціону можна тільки позаздрити. Серед найцікавішого – сочевиця, булгур, гриби, гречка, борщ, гороховий суп, какао, кисіль, салати зі свіжих овочів і різноманітної зелені, бутерброди з місцевих «лавашів», солодка манна каша, нутелла…

nutellaЗазвичай, зранку варили крупу (солодку молочну, або з м’ясом/грибами для вегетаріанців, що особливо актуально для мене), пили чай з халвою чи щербетом. В обід – бутерброди або ж крупа, цукерки чи печиво. Вечеряли гарячим, пили какао або кисіль зі смаколиками. Одного разу навіть зварили глінтвейн 🙂

wine

Готували їжу на газових пальниках. До речі, вони відмінні від звичних українцю: система облаштована таким чином, що після першого «прикручування» балон не можна від’єднати від пальника. Часто готували й на вогнищі (що заборонено в принципі, але на campsite були спеціально облаштовані місця).

cookingУ ролі ж кухарів побували всі – чергували по черзі. Процес приносив задоволення: навіть прокидатися о 5 ранку було не складно. Ось тільки змусити себе їсти в таку рань… Зазвичай, щойно відкривши очі – одразу треба було брати посуд і бігти їсти. Розумієш, що до обіду точно зголоднієш – тож ледь не силою їси «ложечку за маму, за тата, за того кіпріота…». До обіду дійсно відчували голод і перебивалися цукерками. Вечеряли затемна і швидко лягали спати: я, наприклад, звикла засинати з легкістю в шлунку, але на Кіпрі так не вдавалося 🙂

Попри ситну і смачну їжу, супермаркети на шляху все одно не міг оминути ніхто. Нашими топ-покупками були фрукти, солодка газована вода в банках (ніколи не п’ю в Україні, а там «потягнуло» на 7up та Pepsi), а ще – творог і кефір! Ось що я дійсно люблю. Цікаво, що молочні продукти на Кіпрі роблять з козячого молока. І це дуже смачно! Ряжанку і кефір я пила з насолодою, а от творог був досить сухим і ніяким. Солодощі купувати не хотілося.

cottagecheeze

kefir

Постійними нашими супутниками були мандарини і лимони, які ми збирали в садах. В останні дні – ще й банани.

localsweetВарто згадати й про кафе, що були неподалік наших стоянок. Дуже прості, з невеликим набором страв, зі слабким сигналом wi-fi, але привітністю власників і працюючими розетками (а інколи навіть душем). Ми спокусилися на капучіно (кава з вершками) і «local sweet» – кокосове тістечко.

Про харчування в умовах цивілізації розповім у другій частині цього поста.

market

Advertisements

One thought on “Cyprus travel: їжа в поході”

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s